Kuukauden kikat
Kehitellään uusia tapoja kesyttää pallo

Mestareiden liiga 2019: Neljännesvälierät

Taas on kevät edennyt siihen pisteeseen, että Mestareiden liiga alkaa lähestyä huipennustaan. Neljännesvälieristä on pelattu ensimmäiset osuudet ja toiset pelit lähestyvät. Voittajasuosikkeja on useita ja potentiaalisia yllättäjiäkin on edelleen mukana.

Tottenham vs. Liverpool on yksi brittijalkapallon jännittävimmistä matseista.

Onko nyt brittijoukkueen vuoro?

Mukana 16 parhaan joukossa on neljä brittijoukkuetta: Tottenham ja molemmat Manchesterin ylpeydet sekä Liverpool. Manu hävisi ensimmäisen osaottelun 2-0 Romaa vastaan, mutta kotona tilanne voi vielä korjaantua. Sekä Tottenham ja City ovat menossa vahvasti jatkoon ensimmäisten otteluiden perusteella: Tottenham voitti Ajaxin 3-1 ja Manchester City Juventuksen 3-0. Liverpool pelasi nollat Lyonin kanssa. Brittijoukkue on voittanut edellisen kerran Mestareiden liigan vuonna 2012, kun Chelsea mykisti baijerilaiset heidän kotiareenallaan. Ehkä nyt on jo viimein taas brittien vuoro.

Aina vahvat espanjalaiset

Mestareiden liiga on lähivuosina ollut espanjalaisjoukkueiden dominointia. Etenkin Real Madrid on ollut finaaliotteluiden vakio-osallistuja. Edellisen kerran vuonna 2013 Mestareiden liigan finaalin voitti jonkin muun maan joukkue, silloin Bayern München. Sen jälkeen Barcelona on voittanut kerran ja Real peräti neljästi. Kahdesti myös Atletico Madrid on ollut finaalissa. Nytkin kaikki kolme kovaa espanjalaisjoukkuetta ovat 16 joukossa. Jatkuuko Iberian niemimaan voittoputki edelleen? Kaikki mahdollisuudet siihen ovat, ja Realikin on osoittanut, ettei se tarvitse Ronaldoa menestyäkseen.

Yllättäjä Saksasta?

Perinteikkään mestarin, Bayern Münchenin voittoa tuskin moni pitäisi suurena yllätyksenä, mutta muut vielä mukana olevat saksalaisjoukkueet ovatkin sitten yllättävämpiä mestariehdokkaita. Dortmund tuskin enää nousee 2-0 tappiotilanteesta Realia vastaan, mutta Schalken ja Atleticon 2-2 -tilanne antaa aihetta jännitykseen. Kurinalaisen pelin mestarit voivat yllättää.

Entäpä muut?

PSG:n nousua todelliseksi suurjoukkueeksi on odoteltu jo pitempään. Ranskan pääsarjaa ylivoimaisesti hallitseva jätti ei ole kuitenkaan vielä päässyt suuria titteleitä saavuttamaan. Tämä vuosi voi olla se läpimurto kansainvälisten suurseurojen eliittiin.

Italialaisista vain Romalla on enää todennäköiset saumat jatkoon, mutta he voivat mennä vaikka päätyyn saakka. Voimakas esitys nousukiidossa ollutta Manua vastaan antoi heille varmasti itseluottamusta potentiaalisiin seuraaviin peleihin, jos Manchesterin sankarit eivät Old Traffordilla intoudu kakkososuudella urotekoihin. Ehkäpä Madridin lämmössä finaaliottelun voittaakin tänä vuonna ikuinen kaupunki? No joo leikki sikseen: Real Madridhan sen jälleen kerran voittaa – ja vielä kotikaupungissaan.